Behoefte aan digivaardigheden in de zorg blijft toenemen

3 november 2021

Arbeidsmarktgehandicaptenzorg

De wereld wordt steeds digitaler, zeker ook in de (gehandicapten)zorg. Dat vraagt om meer digivaardigheden van het zorgpersoneel. Dat is ook duidelijk te zien aan de behoefte aan het initiatief Digivaardig in de zorg. Het bezoek naar de website is in een jaar met 112% toegenomen en het aantal volgers op social media groeit gestaag door. Ook de werkconferenties trekken veel (digitale) bezoekers.

In de periode juni tot en met september is het bezoek met 112% gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal volgens op LinkedIn is ook met ongeveer 25% gestegen. En naast deze statistieken is Digivaardig in de zorg ook meer zichtbaar in de media. Naast verschillende artikelen in vakmedia, was Suzanne Verheijden, programmamanager Digivaardig in de zorg, te gast bij de podcastserie Falend vooruit.

Er gebeurt dus veel in de digitale wereld van de zorg en de website van Digivaardig in de zorg draagt daaraan bij. Het biedt voor verschillende sectoren binnen de zorg handige informatie. Zo ook voor medewerkers binnen de gehandicaptenzorg.

Leermiddelen en zelftest

Spijker je kennis bij met de leermiddelen die de website gratis aanbiedt. De leermiddelen zijn opgedeeld in een aantal categorieën:

  • Basisvaardigheden
  • Informatiebeveiliging & privacy
  • Technologie en e-health
  • Apps & instellingen
  • Office & 365
  • Social media
  • Zorgdomotica
  • Applicaties

Iedere categorie bevat weer subcategorieën en verwijst je door naar relevante websites, biedt lesmateriaal aan en geeft de mogelijkheid je eigen kennis te toetsen met een quiz.

Wil je testen hoe het met jouw digivaardigheden is gesteld? Doe dan de zelftest.

Werkconferentie Digivaardig in de zorg

Digivaardig in de zorg organiseert ook regelmatig bijeenkomsten en werkconferenties. Op 29 november is er weer een nieuwe editie van de werkconferentie Digivaardig in de zorg. Je kunt diverse workshops volgen over bijvoorbeeld onboarding, digicoaches en regionale samenwerking. Daarnaast vertelt Wietske Kamstra als programmamanager van de Alliantie Digitaal Samenleven alles over hoe je digivaardigheid stimuleert bij patiënten. Meld je hier gratis voor aan.