Interne agressie

We doen er alles aan om iedereen een veilige en gezonde werkomgeving te bieden. Maar dit is niet altijd mogelijk. Soms is er (onbewust) sprake van interne agressie binnen de organisatie. Denk aan verbale agressie, pesten, bedreiging, intimidatie of discriminatie door collega´s of leidinggevenden. Om interne agressie te voorkomen en te verminderen, heeft StAG een kosteloos project ontwikkeld.

Het doel van dit project is om medewerkers en leidinggevenden in de gehandicaptenzorg te ondersteunen om interne agressie aan te passen en te verminderen. Dit gebeurt via diverse aanpakken. Allereerst is er een intensieve aanpak die bestaat uit drie fases: een scan voor het overkoepelende probleem, een interventietraject en een incompany training. De aanpak omvat inspiratiesessies, validatieworkshops, trainingen voor omstander-interventie en een train-de-trainer omstander-interventie.

Wat heb je (als organisatie) aan het project?

Het project moet leiden tot minder intern, ongewenst gedrag. Denk aan verbale agressie, pesten, bedreiging/intimidatie, seksuele intimidatie, discriminatie, fysieke agressie door collega’s of leidinggevenden. Hoe herken je ongewenst gedrag? En als je het herkent, wat kun je dan doen? Deze vragen komen aan de orde als je deelneemt aan dit project.

Voorbereiding in volle gang

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor dit project. Wil jij als eerste op de hoogte zijn van dit project? Houd deze pagina dan goed in de gaten en volg ons op LinkedIn!