Financieel advies: rekentools

De cao gehandicaptenzorg kent de regeling ‘Afbouw Carrière’. Dit houdt in dat je als medewerker de mogelijkheid hebt om drie jaar voorafgaand aan je pensioengerechtigde leeftijd minder te gaan werken, om zo mentaal en fysiek in balans te blijven. Wat heeft meedoen aan deze regeling voor gevolgen? StAG heeft twee rekentools ontwikkeld die dat inzichtelijk maken voor zowel medewerker als organisatie.

Voor medewerkers

Sociale partners in de gehandicaptenzorg willen dat je als medewerker een onderbouwde en bewuste keuze kunt maken om wel of niet mee te doen aan de regeling ‘Afbouw Carrière’. Daarom is er nu de rekentool voor medewerkers ontwikkeld. Deze tool geeft je inzicht in de gevolgen bij deelname aan de regeling ‘Afbouw carrière’.

Wil jij als medewerker in een half uurtje bijgepraat worden over het hoe en de wat van deze financiële rekentools? Kijk dan het webinar terug. In dit webinar doorloop je stap voor stap de tool en kun je een bewuste keuze maken om wel of niet mee te doen aan deze regeling.

Voor organisaties

Het is belangrijk dat het voor werkgevers inzichtelijk is wat de gevolgen voor de organisatie zijn als medewerkers meedoen aan de regeling ‘Afbouw carrière’. Daarom is er ook een rekentool voor organisaties ontwikkeld. Deze rekentool geeft je als organisatie inzicht in de gevolgen als medewerkers meedoen met de regeling ‘Afbouw carrière’.

Wil je meer weten over deze rekentools? Kijk dan het webinar terug waarin de tool voor de organisatie stap voor stap wordt besproken, maar ook de tool voor medewerkers wordt doorgenomen. Op die manier doe je ook kennis op over de tool voor medewerkers, zodat je hen kan ondersteunen en adviseren.

 

 

Hoe kun je dit inzetten?

De rekentools kun je zowel als werkgever en als medewerker gebruiken. De rekentool voor medewerkers vind je hieronder. Meer informatie over deze rekentool en de regeling vind je op deze pagina. De rekentool voor werkgevers verschijnt binnenkort in de vorm van een Exceldocument op de website.

Meer weten?

Nieuwsgierig? Kom dan langs bij een van de twee webinars en doorloop stap voor stap de tool. Zo weet jij precies hoe je de tool kunt gebruiken en wat de regeling ‘’Afbouw carrière’’ voor jou of de organisatie betekent.