Financieel advies: rekentools

De cao gehandicaptenzorg kent de regeling ‘Afbouw Carrière’. Dit houdt in dat je als medewerker de mogelijkheid hebt om drie jaar voorafgaand aan de pensioengerechtigde leeftijd minder te gaan werken, om zo mentaal en fysiek in balans te blijven. Wat heeft meedoen aan deze regeling voor gevolgen? Om dat voor zowel medewerkers als organisaties inzichtelijk te maken, zijn er twee rekentools ontwikkeld.

Voor medewerkers

Sociale partners in de gehandicaptenzorg willen dat je als medewerker een onderbouwde en bewuste keuze kunt maken om wel of niet mee te doen aan de regeling ‘Afbouw Carrière’. Daarom is er nu de rekentool voor medewerkers ontwikkeld. Deze tool geeft je inzicht in de eventuele gevolgen bij deelname aan de regeling ‘Afbouw carrière’.

Voor organisaties

Het is ook belangrijk dat het voor werkgevers inzichtelijk is wat de gevolgen voor de organisatie zijn als medewerkers besluiten mee te doen aan de regeling ‘Afbouw carrière’. Daarom is er nu ook een rekentool voor organisaties ontwikkeld. Deze rekentool geeft je als organisatie inzicht in de eventuele gevolgen als je medewerkers meedoen met de regeling ‘Afbouw carrière’.

Hoe kun je dit inzetten?

Zodra de rekentools gelanceerd zijn, kun je deze als werkgever en medewerker gebruiken. De rekentool voor medewerkers verschijnt op de website. De rekentool voor werkgevers verschijnt in de vorm van een Exceldocument op de website.

Gebruik de rekentools als eerste

Inmiddels is dit project gestart! Beide rekentools kun je in juni 2024 op de website van StAG terugvinden. Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de lancering van de rekentools? Houd deze pagina dan goed in de gaten en volg ons op LinkedIn!