Organisatiescan Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is voor veel organisaties in de gehandicaptenzorg een belangrijk thema. Maar waar begin je? En hoe zorg je dat het beleid goed wordt geïmplementeerd in de organisatie? De ‘Organisatiescan Duurzame Inzetbaarheid’ geeft via een rapportage informatie over de stand van zaken op dit thema. Zo kun je monitoren of jouw organisatie op de goede weg is om medewerkers vitaal en gemotiveerd te houden en waar nog kansen liggen, zodat zij betekenisvol werk kunnen verrichten.

Naar aanleiding van de organisatiescan ontvang je een adviesrapportage. Daarin staan de resultaten en passende handvatten op diverse thema’s, zoals HRM-instrumenten en integraliteit, Ontwerp van Werk en Team, Zelfmanagement van medewerkers en Persoon-werk fit behandeld. Maar ook thema’s die specifiek in de gehandicaptenzorg spelen, zoals Ongewenst gedrag, Interne agressie, Impact van hormonale klachten, Roosteren, Financieel Advies en Het goede/veilige gesprek.

De scan toetst ook in hoeverre cao-regelingen in het kader van het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, zoals het JUS (Jaarurensystematiek), de Afbouw Carrière-regeling en het balansverlof zijn geïmplementeerd in de organisatie. Op deze manier kun je het eigen beleid op duurzame inzetbaarheid versterken, een goed plan van aanpak maken en deelnemen aan passende interventies.

Doe binnenkort de scan

De ‘Organisatiescan Duurzame Inzetbaarheid’ wordt vanaf juni 2024 kosteloos beschikbaar gesteld op deze pagina. Ben je geïnteresseerd in de organisatiescan? Houd dan deze pagina goed in de gaten en volg ons op LinkedIn!

Volg een adviestraject

Naast de online beschikbare scan, bieden we ook ondersteunings- en adviestrajecten aan. In dit traject ontvang je ondersteuning en advies bij het uitvoeren van de scan en ga je in de vorm van maatwerk aan de slag met gerichte interventies die passen bij de behoefte van jouw organisatie. Ben je geïnteresseerd in het adviestraject? Maak dan nu alvast je interesse kenbar door een mail te sturen naar stag@caop.nl. Zorg dat je er op tijd bij bent, want er is een maximum aantal plekken beschikbaar.

De voorwaarden voor het adviestraject worden binnenkort bekendgemaakt op deze pagina.