StAG | Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Home 
  2. Projecten 
  3. Arbeidsverhoudingen
  4.  
  5. CAO

Cao

Met de nieuwe app cao gehandicaptenzorg heeft u snel inzicht in cao-afspraken

Met de nieuwe, gratis app CAO Gehandicaptenzorg van de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) heeft u voortaan snel inzicht in cao-afspraken. De app vervangt de populaire versie van de cao. Met de app kunt u ieder moment antwoord krijgen op uw cao-vragen via smartphone of tablet. De app bevat ook tools om zelf berekeningen te maken, zoals van het Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) en de Onregelmatigheidstoeslag (ORT).

Snel inzicht in rechten en plichten

Wanneer u als medewerker in de gehandicaptenzorg specifieke vragen hebt over uw rechten en plichten, kunt u in de cao-app van de StAG zoeken op trefwoord. Daarmee krijgt u snel de cao-artikelen te zien die over dit onderwerp gaan. Het is ook mogelijk om te bladeren per hoofdstuk of artikel. Verder zijn er in de app veelgestelde vragen (FAQ) beschikbaar die in verschillende categorie├źn zijn verdeeld, zoals vakantie en verlof, beloning, en bijzondere diensten. Bij ieder antwoord staat het cao-artikel waarin deze afspraken zijn terug te vinden.

Rekentools

De cao-app van de StAG bevat drie rekentools. Met deze tools kunt u uw arbeidsduur per jaar berekenen, rekening houdend met feestdag- en vakantieuren. Ook uw Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) en de Onregelmatigheidstoeslag (ORT) zijn eenvoudig te berekenen door enkele gegevens in te voeren. Deze berekeningen gelden voor de gemiddelde werknemer en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

FAQ, kalender en relevante links

De app bevat verder een kalender (waarin de feestdagen staan en voor de branche belangrijke data) en links. Dit zijn bijvoorbeeld links naar de arbocatalogus, informatie van de Rijksoverheid of informatie over het pensioen. De app is geschikt voor de besturingssystemen iOS en Android en is gratis te downloaden in de Apple App Store en in de Google Play Store.

App vervangt cao-website

De huidige cao Gehandicaptenzorg loopt van 1 januari 2017 tot en met 31 maart 2019. De volledige, juridische tekst van de cao vindt u zowel in de app als op de website van VGN. Sociale partners hebben afgesproken dat de cao-app van de StAG in de plaats komt van deze website. Omdat u in de app ook de complete cao-tekst kunt raadplegen, zal de cao-website binnenkort verdwijnen.

terug naar boven

Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg | Lange Voorhout 13 | 2514 EA Den Haag | T: (070) 376 57 29 | E: stag@caop.nl