Het rondkrijgen van roosters is niet altijd even eenvoudig. Bijvoorbeeld doordat medewerkers onverwachts ziek zijn of omdat er te weinig medewerkers zijn voor het aantal mensen op de groepen. Herken jij deze uitdagingen? Volg dan de collegetour van StAG over toekomstbestendig roosteren. Schrijf je in en werk samen met ons naar toekomstbestendige roosters!
In deze collegetour komen verschillende onderwerpen aan bod die invloed hebben op werkdruk. Tijdens de collegetour verdiep jij je kennis over deze onderwerpen en hoor je hoe andere organisaties in de gehandicaptenzorg uitdagingen rondom deze onderwerpen aanpakken. Zo krijg je meer grip op roosters. De onderwerpen van de collegetour zijn als volgt:
- Maandag 20 januari: De JUS kan niet zonder een jaarcapaciteitsplan
In dit webinar ontdek je hoe de JUS tot zijn recht kan komen. De Raphaëlstichting geeft inzicht in hoe de JUS in hun organisatie is opgezet en hoe het jaarcapaciteitsplan ze hierbij helpt. Daarnaast is hun planningsorganisatie recent aangepast. Ze zijn van veel roosteraars per team geswitcht naar een beperkt aantal goedopgeleide planners voor teamclusters. Ook dat helpt in de vormgeving van de JUS.
- Woensdag 12 februari: Balansverlof: dit moet je als organisatie weten!
Voor organisaties is het Balansverlof, naast alle positieve aspecten, ook een onzekerheid. Want de totale hoeveelheid Balansverlof loopt op en wanneer een werknemer het opneemt, is vaak onzeker. Hoe kan je dit als organisatie in goede banen leiden? Op die vraag geeft dit webinar antwoord! Je krijgt toelichting op het Balansverlof en hoort daarnaast van een instelling in de gehandicaptenzorg hoe zij het Balansverlof in goede banen leiden. Via dit praktijkvoorbeeld ontdek je hoe belangrijk goede registratie en voorlichting zijn.
- Woensdag 26 maart: Hoe kom je tot langere diensten?
In dit webinar bespreken we een aantal mogelijkheden om voor langere diensten te zorgen. Uiteraard met oog voor de voor- en nadelen, want het traject om structureel tot langere diensten te komen is er één met pieken en dalen. Je hoort de ervaringen uit de praktijk van een collega en instelling uit de gehandicaptenzorg. - Maandag 14 april: Centralisering en professionalisering van de planningsfunctie
Er valt veel te zeggen over de beste manier van plannen als het gaat om centraal of decentraal plannen. Beide hebben voor- en nadelen, maar bestaat er een middenweg? In dit webinar komt het invoeren van centraal plannen uitgebreid aan bod. Het is voor veel organisaties een beladen onderwerp, maar je kunt een eerlijk verhaal verwachten. Een instelling in de gehandicaptenzorg komt aan het woord met een verhaal over de succesfactoren, teleurstellingen en tips.