Nieuwe cijfers over werken in de branche gehandicaptenzorg beschikbaar  

4 juni 2024

Arbeidsmarktgehandicaptenzorg

92 procent van de werknemers in de branche gehandicaptenzorg vindt het werk inhoudelijk leuk. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de werknemers- en werkgeversenquête. Twee keer per jaar worden werkgevers en werknemers bevraagd over werken in zorg en welzijn. Deze steekproef wordt getrokken door het CBS, vanuit het AZW-programma. AZW maakte voor elke branche een infographic met de belangrijkste cijfers over de werkbeleving. Deze cijfers zijn gebaseerd op de meting in november en december 2023.

Hoe ervaren werknemers en werkgevers het werken in de gehandicaptenzorg?

AZW heeft de kerncijfers van het vierde kwartaal vertaald naar een infographic. Zo wordt in één oogopslag duidelijk hoe werkgevers en werknemers werken in de branche gehandicaptenzorg ervaren. Wat valt op?

  • 92 procent van de werknemers vindt hun werk inhoudelijk leuk.
  • 87 procent van de werknemers volgde het afgelopen jaar scholing; dit is 7 procent meer dan gemiddeld in de sector zorg en welzijn.
  • 57 procent van de vacatures in de gehandicaptenzorg is moeilijk te vullen.
  • Het aantal werknemers dat de werksfeer prettig vindt, daalde met twee procent naar 76 procent.

Over AZW

In het AZW-programma werken arbeidsmarktfondsen in zorg en welzijn en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) al sinds 1994 samen om betrouwbare, onafhankelijke informatie te bieden over de arbeidsmarkt. Zo kunnen beleidsadviseurs en bestuurders goede beslissingen nemen, tijdig actuele knelpunten signaleren en anticiperen op toekomstige trends.