Kom naar de webinars over de impact van hormonale klachten op werk

6 maart 2024

Arbeidsmarktgehandicaptenzorg

Bijna iedereen krijgt in zijn leven met hormonale klachten te maken. Bijvoorbeeld omdat je menstrueert, omdat jijzelf of je partner zwangerschapsklachten heeft, of omdat een collega in de overgang komt. Zeker vrouwen, maar dus ook partners, krijgen hiermee te maken. Omdat de impact van hormonale klachten op werk groot is, lanceert StAG vanaf april een programma. We duiken in de wereld van hormonen en geven je tools om klachten te verminderen.

Gratis webinars

Dit programma is niet alleen voor vrouwelijke werknemers, maar ook voor de mannelijke collega´s, leidinggevenden, bestuursleden en het thuisfront! We hebben allemaal wel iemand in onze omgeving die kampt met hormonale klachten. Daarom is iedereen van harte welkom bij de gratis webinars. Schrijf jezelf, je collega of partner gerust in!

 • 23 april – Hormonen: zijn mannen en vrouwen zo verschillend?
  Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. Waarom eigenlijk? En wat betekenen deze verschillen bij diagnoses stellen, behandelingen en medicatie bij bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en botontkalking?
 • 30 mei – Hormonale achtbaan tijdens de menstruatiecyclus en overgang
  De hormonale achtbaan begint bij de eerste menstruatie en stopt niet bij de eerste opvlieger. Gelukkig kan je hier op voorbereid zijn. Leer alles over de vier fases van de menstruatiecyclus, het verloop van de overgang en de gevolgen van de hormonale veranderingen voor jouw lichaam.
 • 24 juni – Hormonale klachten
  Wie denkt dat opvliegers alleen tijdens de overgang optreden, heeft het mis. Opvliegers kunnen, net als stemmingswisselingen, slecht slapen, buikkrampen, migraine en nog vele andere klachten, vaker in het leven voorkomen. Hoor hoe je deze klachten kunt herkennen en wat je er aan kan doen.
 • 29 augustus – Hormonen en leefstijl
  Hormonen en leefstijl gaan hand in hand. Veel hormonale klachten kunnen verminderd worden door kleine aanpassingen in de leefstijl. Ontdek welke leefstijlveranderingen invloed hebben op jouw hormonen en hoe je deze kunt implementeren in jouw dagelijks leven.
 • 1 oktober – Hormonen en depressie
  Depressieve of neerslachtige gevoelens door hormonale veranderingen worden niet snel herkend. Dat is jammer, want het komt vaak voor. Deze sombere gevoelens door een hormonale disbalans vragen om een heel andere aanpak. Ontdek hoe je het herkent en wat je hieraan kunt doen.
 • 21 oktober – Hormonen en stress
  Iedereen ervaart stress. Een drukke werkdag, een kind dat onverwachts ziek is of een vakantie die gepland moet worden. Helaas heeft stress grote invloed op hormonale klachten. Simpel gezegd: meer stress, meer klachten. Kom met wat simpele oefeningen weer terug in balans.
 • 28 november – Hormonale klachten en relatie
  Hormonale klachten maken het soms moeilijk alle ballen in de lucht te houden. Dit kan een grote invloed hebben op de relaties om je heen. Thuis of op je werk kunnen spanningen ontstaan. Hoe herken je deze spanningen en hoe maak je ze thuis en op het werk bespreekbaar?