Inzicht in de gevolgen van de regeling Afbouw Carrière

8 juli 2024

Arbeidsmarktgehandicaptenzorg

Iedereen die in de gehandicaptenzorg werkt, kan gebruikmaken van de regeling Afbouw Carrière. Met deze regeling krijg je de mogelijkheid om drie jaar voorafgaand aan je pensioengerechtigde leeftijd minder te werken om zo mentaal en fysiek in balans te blijven. Maar wat heeft meedoen aan deze regeling voor gevolgen? Om dat inzichtelijk te maken voor medewerker én organisatie heeft StAG twee rekentools ontwikkeld.

Voor medewerkers

Minder werken betekent over het algemeen ook een lager salaris. Maar niet met de regeling Afbouw Carrière! Om te achterhalen wat dan wel de gevolgen zijn van meedoen aan deze regeling, kun je gebruikmaken van de rekentool voor medewerkers. Word je liever in een half uurtje bijgepraat over het hoe en de wat van deze regeling en de rekentool? Kijk dan dit webinar terug.

Inzicht voor de organisatie

Ook voor organisaties heeft het gevolgen als medewerkers meedoen met de regeling Afbouw Carrière. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze gevolgen voor de organisatie, maar ook om medewerkers over de regeling te kunnen informeren. Daarom heeft StAG ook een rekentool voor werkgevers ontwikkeld. Deze vind je op onze website. Liever bijgepraat worden over beide tools? Kijk dan het webinar terug.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van StAG?

Meld je dan aan voor onze update.