In een kwartier helpen we jou (weer) op weg! Meld je aan voor 4 mini-webinars over fysieke belasting

27 november 2023

Arbeidsmarktgehandicaptenzorg

Hoe blijf je gezond werken in de gehandicaptenzorg? Hoe voorkom je klachten aan rug, nek of schouders? In de Arbocatalogus staat veel informatie, maar soms is het fijn als iemand je even op weg helpt. In vier mini-webinars van elk een kwartier leggen we je kort en bondig uit hoe het zit met de Praktijkrichtlijnen, TilThermometer, BeleidsSpiegel, Free Learning, RisicoRadar, Leerstand, GoedGebruik… en ga zo maar door. En nog belangrijker: hoe leren de collega’s op de groepen de tools zodanig te gebruiken dat ze er ook echt wat aan hebben.

Nico Knibbe (Bewegingswetenschapper bij LOCOmotion): `Leg je benen op je bureau, neem een kop koffie en wij helpen jou in een kwartier (weer) op gang.’

Webinar 1: BeleidsSpiegel

In deze webinar leer je alle ins en outs van de BeleidsSpiegel. Dit is een online checklist waarmee je het beleid rondom fysieke belasting in kaart brengt en toetst aan de landelijke afspraken in de Arbocatalogus Gehandicaptenzorg. Als blijkt dat er op bepaalde vlakken nog kansen liggen, geeft de BeleidsSpiegel je verbetertips.

Webinar 2: Praktijkrichtlijnen en de TilThermometer

De Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting geven precies aan wat te zwaar is en wat niet. Met de TilThermometer toets je of collega’s op de groepen wel volgens die praktijkrichtlijnen werken of dat ze overbelast worden. In een kwartier leggen we je precies uit wat praktijkrichtlijnen zijn en hoe de TilThermometer werkt, zodat je direct na dit webinar aan de slag kunt.

Webinar 3: Keuzestress?

Stel je voor: je hebt (straks) de BeleidsSpiegel, TilThermometer en mogelijk ook de RisicoRadar op orde. Maar wat ga je dan precies doen? Iedereen trainen? Andere hulpmiddelen gebruiken? Ergocoaches opleiden? Zorgen voor budget? Ruimtes aanpassen? Voordat je er erg in hebt, zie je door de bomen het bos niet meer. In een kwartier leren we je daarom scherpe keuzes maken.

Webinar 4: Effectief leren

Bij fysieke belasting draait het vaak om iets aan- of afleren. Hoe zorg je ervoor dat collega’s op de groepen effectief leren? Hoe kun je daarbij handig gebruikmaken van Free Learning, de Leerstand en GoedGebruik? En wat kan de Voilà methode voor jou betekenen? Na dit webinar weet je het antwoord op deze vragen.

Meld je aan!

Wil je deelnemen aan deze vier gratis mini-webinars? Meld je dan snel aan! Daarna ontvang je een link met aanvullende informatie.

Data: 12, 14, 18 en 20 december 2023
Tijd: 09.00 – 09. 15 (daarna kun je 15 minuten blijven hangen om vragen te stellen)
Presentatie: Nico Knibbe (Bewegingswetenschapper bij LOCOmotion)
Kosten: Gratis