Ga aan de slag met capaciteitsplanning voor een betere werk–privébalans

4 juli 2024

Arbeidsmarktgehandicaptenzorg

Ga aan de slag met capaciteitsplanning voor een betere werk–privébalans

Om medewerkers in de gehandicaptenzorg vitaal en met werkplezier aan het werk te houden, zijn evenwichtige roosters en een goede werk-privébalans belangrijk. Een goede capaciteits- en kwaliteitsplanning draagt hieraan bij. Met capaciteitsplanning kun je bepalen welke type functies er in de toekomst nodig zijn om cliënten de gevraagde zorg te blijven bieden. Vijf organisaties in de gehandicaptenzorg krijgen de mogelijkheid om dit inzichtelijk te maken met het project Capaciteits- en kwaliteitsplanning van StAG.

Met capaciteitsplanning kun je de toekomstige personeelsbehoefte inschatten, de huidige personeelscapaciteit analyseren en de ontwikkeling in zorgbehoefte van cliënten in kaart brengen. Het geeft je antwoord op onderstaande vraagstukken. Herken jij deze? Doe dan mee met dit project!

  • Hoe kan ik de toekomstige vraag naar zorg en bijbehorende ureninzet beter inschatten?
  • Met welke tool kan ik prognoses maken rondom capaciteit en in te zetten JUS-uren?
  • Hoe krijg ik meer kennis van datagedreven HR, capaciteitsplanning en strategische personeelsplanning met behulp van het HR-dataportaal?
  • Hoe krijg ik meer inzicht in het huidige plansysteem en meer kennis over het verbeteren van dit systeem?
  • Hoe kan ik methodieken ontwikkelen of versterken om de capaciteit aan te passen? Denk aan interne en externe flexpools, over meerdere teams plannen of de jaarurensystematiek.

Doe mee met dit project

Wil jij antwoord op bovenstaande vragen of heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk of doorloopt het een ontwikkeltraject op het gebied van capaciteitsplanning? Ook dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan dit project. De invulling van dit project en de aanpak vinden in overleg plaats. Wil je aan de slag met capaciteits- en kwaliteitsplanning? Meld je dan aan!

Per organisatie is er maximaal €10.000 euro te besteden.