Concrete handvatten om gezond en met plezier te werken

22 oktober 2020

draad

Concrete handvatten om gezond en met plezier te werken

Op dinsdag 6 oktober heeft het webinar over gezond en met plezier werken ten tijde van de coronacrisis plaatsgevonden. Een samenwerking van Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg met IZZ en VGN.

Hier vind je de samenvatting van de bijeenkomst, een overzicht van de besproken onderwerpen, aan de hand van uitspraken van de sprekers en deelnemers. Bij ieder onderwerp vind je een link naar een concreet handvat (factsheet en/of website). Hiermee kan jij (verder) aan de slag met gezond en met plezier werken!

Leren van de coronacrisis: in gesprek over gezond en met plezier werken

Dit was het eerste webinar uit een serie van drie online bijeenkomsten ‘in gesprek over gezond en met plezier werken’.

De crisis heeft impact op de manier van werken. Hoe zorg je ervoor dat je gezond en met plezier kan (blijven) werken? Susanne Bruijns (coördinator veilig, gezond en met plezier werken, STAG) deelde als dagvoorzitter de feiten en cijfers rondom werken in de gehandicaptenzorg tijdens corona. Gastspreker Gerard Schoep (Manager Arbeidszaken, VGN en Voormalig bestuurder, Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe) deelde zijn visie en advies op vakmanschap in de gehandicaptenzorg, júist tijdens de crisis. En ten slotte voerde Martijn Venus (Manager Projecten Gezond werken in de zorg, IZZ) een gesprek over dit thema met het panel van deelnemers.

Hier is het hele webinar terug te zien.

  • ‘Welke factoren hebben het meeste invloed op je werkdruk?’
  • ‘Ik heb gebrek gehad aan een stip op de horizon.’
  • ‘Ik vond mijn werk veel te complex de afgelopen tijd.’
  • ‘De regelgeving, bureaucratie en administratieve lasten zijn al vele jaren de demotiverende factoren van het vak.’
  • ‘Samen maken jullie je vak nog leuker!’
  • ‘We gaan vól voor de cliënt, maar we moeten als team ook voor onszelf zorgen om gezond te kunnen functioneren.’

Zijn deze uitdagingen, vragen en uitspraken herkenbaar? In de samenvatting vind je een overzicht voorzien van links naar de cijfers en feiten, tools en tips.

Aankondiging tweede bijeenkomst: in gesprek over gezond en met plezier werken Op dinsdag 17 november 2020 staat mentale weerbaarheid centraal

De tweede bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 17 november 15.00 uur – 16.00 uur via Microsoft Teams. Dit keer staat het gesprek over mentale weerbaarheid centraal. Om direct aan te melden, klik hier.