StAG | Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Home 
  2. Nieuws 
  3. Cao Gehandicaptenzorg nu van toepassing op hele branche

Cao Gehandicaptenzorg nu van toepassing op hele branche

08-05-2018

De Cao Gehandicaptenzorg 2017-2019 is algemeen verbindend verklaard (AVV) door de minister van SZW. Dat betekent dat de cao-afspraken van toepassing zijn op alle werkgevers en werknemers in de gehandicaptenzorg.

Waarom een AVV?

Zolang een cao niet AVV is verklaard is, is de cao alleen van toepassing op werkgevers die bij Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland of MEE Nederland zijn aangesloten. Dan kan leiden tot concurrentie in de branche. Cao-partijen willen graag concurrentie op arbeidsvoorwaarden voorkomen. Daarom hebben ze de minister gevraagd de nieuwe cao te laten gelden voor de hele branche. 

Wat betekent dit?

Door het besluit van de minister zijn de afspraken in de ge-avv’de cao nu van toepassing op alle werkgevers en daarmee ook alle werknemers in de hele branche gehandicaptenzorg. Hebben werkgevers en werknemers afspraken gemaakt die strijdig zijn met de ge-avv’de cao? Dan zijn die nietig. In plaats daarvan gelden de bepalingen uit de ge-avv’de cao.

App CAO Gehandicaptenzorg voor snel inzicht in cao-afspraken

Bekijk de cao-afspraken met de app CAO Gehandicaptenzorg. De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en in de Google Play Store.

terug naar boven

Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg | Lange Voorhout 9-13 | 2514 EA Den Haag | T: (070) 376 57 29 | E: stag@caop.nl