StAG | Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg

Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

  1. Home 
  2. Nieuws 
  3. Competentiemeter Gehandicaptenzorg

Competentiemeter Gehandicaptenzorg

07-06-2011

Dinsdag 7 juni lanceerde de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) de Competentiemeter Gehandicaptenzorg. Dit online instrument stimuleert medewerkers in de gehandicaptenzorg om op een positieve manier na te denken over de ontwikkeling van hun talent. Het brengt zowel de sterke als de verbeterpunten van medewerkers in kaart en zet dat af tegen het gewenste beroepscompetentieprofiel uit de Competentiebox.

Medewerkers die de competentiemeter gebruiken, krijgen via praktijkgerichte vragen en feedback inzicht en tips over hun ontwikkeling.

competentiemeter

HR-processen versterken

De Competentiemeter geeft medewerkers en leidinggevenden een goede basis voor ontwikkelingsprocessen van individuen en teams. Organisaties die hun HR-processen willen versterken en het talent van hun personeel optimaal willen benutten, kunnen gebruikmaken van dit instrument. Deze strategische informatie kan ingezet worden om bijvoorbeeld richting te geven aan competentiemanagement en opleidingsbeleid.

EVC-procedure

Organisaties kunnen de Competentiemeter Gehandicaptenzorg ook gebruiken als quickscan voorafgaand aan een EVC-procedure. EVC is de afkorting van Erkenning Verworven Competenties. Een EVC-procedure is een kort onderzoek naar de ervaring van een medewerker, waarmee hij zijn competenties kan aantonen. Hierdoor heeft de Competentiemeter Gehandicaptenzorg ook een relatie met het onderwijs.

Positieve ervaringen

Een aantal instellingen in de gehandicaptenzorg hebben al positieve ervaringen met de Competentiemeter, die door LDC Business is ontwikkeld. Uit deze ervaringen blijkt dat medewerkers zich gewaardeerd en erkend voelen in de competenties die zij beheersen. Daarnaast zien de medewerkers waarin zij zich verder kunnen ontwikkelen. Door competenties bespreekbaar te maken, versterken medewerkers, teams en organisaties hun lerend vermogen.

Mensen die meer informatie willen of een presentatie willen bijwonen, kunnen contact opnemen met LDC via info@ldc.nl of 058-2334747.

terug naar boven

Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg | Lange Voorhout 13 | 2514 EA Den Haag | T: (070) 376 57 29 | E: stag@caop.nl